GHP Idrottscentrum är stolt samarbetspartner till STCC-föraren Rasmus Mårthen

”Jag använder mig bara av de absolut bästa personerna i branschen och för min hälsa och fysik innebär det GHP Idrottscentrum. På GHP Idrottscentrum finns det dessutom en unik erfarenhet av VM & OS prestationer, något som jag värderar högt eftersom jag också ska dit!” – Rasmus Mårthen

Rasmusibil1

Rasmus Mårthen har haft stora nationella och internationella framgångar inom racing. På meritlistan finns bland annat en vinst i Wolkswagen Scirocco R-cup i Oschersleben, Tyskland, år 2012 och två pallplatser i Scandinavian Touring Car Championship (STCC) år 2016.

Tävlingarna är fysiskt krävande och Rasmus tränar därför regelbundet både kondition och styrka. Inne i bilen kan det bli extremt varmt, upp till 80 grader, vilket medför att en god kondition är nödvändig för att hantera värmen. Utöver detta så ställs Rasmus styrka på prov vid inbromsningar, han trampar då på pedalen med en kraft som motsvarar 80 kg för att få bromsverkan, vilket sker flera hundra gånger per lopp.

GHP Idrottscentrum hjälper Rasmus att hitta de verktyg som krävs för att nå maximal prestation. Genom regelbunden uppföljning monitoreras Rasmus utveckling noga och nya insatser kan därmed kontinuerligt formuleras utefter hans behov. Det faktum att allt från läkarbesök till träningsplanering finns samlat på en och samma plats ser Rasmus som en stor fördel.